Verdedigend sterk ODC wint van Altior

Op zondag 20 oktober mochten de dames van ODC 1 in het regenachtige Heeswijk-Dinther aantreden tegen Altior. Om afstand te nemen van Altior, en om bovenin mee te blijven draaien, is het voor de Ommels/Heusdense dames van belang de punten mee naar huis te nemen.

De heenwedstrijd eindigden in een gelijkspel, waardoor ODC vooraf wist dat het aan de bak moest. Altior staat bekend om het fysieke spel en de snelle acties richting de korf. Toch zouden er zeker mogelijkheden zijn om een mooi gaatje te slaan op de ranglijst.

Verdedigend had ODC het prima onder controle. Er werden weinig kansen weggegeven en de aanvallen van Altior werden beperkt tot enkele schoten. Aanvallend hadden de Ommels/Heusdense dames wat meer moeite, de aanvallen waren te kort en de kansen werden niet benut. Toch kwam ODC na een kwartier verdiend op een 0-1 voorsprong uit een vrije worp van Vera Janssen. Het spelbeeld bleef vervolgens lang hetzelfde, Altior kon pas na 25 minuten het eerste tegendoelpunt maken via een strafworp. Daarna werd er tot de rust om en om gescoord, waardoor er een stand van 3-4 op het scorebord stond.

ODC wist na rust in de eerste aanval direct te scoren. Altior zette met een snel doelpunt de achtervolging in, maar het zou meteen ook het laatste doelpunt zijn dat de Heeswijkse dames deze wedstrijd zouden scoren. ODC kon de wedstrijd volwassen en geconcentreerd uitspelen. Hoewel de goede kansen niet werden omgezet in doelpunten hadden de Ommels/Heusdens dames het verdedigend volledig onder controle. ODC stapte verdiend met 2 punten van het veld: 4-7.

Komende zondag staat de laatste veldwedstrijd, voordat de zaalcompetitie van start gaat, op het programma. ODC speelt om 12.00 uur, op het eigen veld, tegen Be-Quick uit Nuland. De dames uit Ommel en Heusden bezitten momenteel de tweede plaats op de ranglijst, Be-Quick staat één plekje lager. Er staat dus voor beide teams behoorlijk wat op het spel. Wie kan er aanhaken bij koploper KV Rooi? In de afgelopen seizoenen werden meerdere duels uitgevochten. Vaak trok Be-Quick aan het langste eind, maar ook ODC wist er een aantal keer met de winst vandoor te gaan.