Vacature algemeen secretariaat

In 2010 ben ik in het bestuur van DOS gekomen en heb ik het algemeen secretariaat overgenomen. De belangrijkste reden dat ik toetrad was omdat mijn dochters Bo en Bieke bij DOS speelden. En als ouder heb je dan ook een verantwoordelijkheid om de club waar je kinderen lid van zijn te ondersteunen. Ik had geen enkele ervaring in korfbalzaken, maar dat bleek ook niet nodig. Ik heb de afgelopen jaren dan ook veel opgestoken over korfbal, maar nog belangrijker over het draaiende houden van een sportvereniging. Ik heb geleerd dat er achter en voor de schermen veel vrijwilligers nodig zijn om onze meiden iedere week weer te laten korfballen. En ja, dat is een hele organisatie, en ja, soms kost dat veel tijd. Maar het is prachtig om te zien hoe onze meiden genieten van de korfbalsport. Ik ben er zeker heel erg trots op dat we inmiddels zijn gefuseerd met Olympia en dat de teams heel erg goed draaien. Trots op de goede prestaties van bijv. de seniorenteams, maar ik vind het vooral prachtig om de allerkleinsten te zien spelen. Het plezier spat ervan af!
Maar na 8 jaar vind ik dat het tijd wordt om uit het bestuur te stappen. Reden: een gezonde vereniging heeft regelmatig vernieuwing nodig. Nieuwe mensen betekent vaak nieuwe ideeën en dit komt een vereniging alleen maar ten goede.

We zijn dus op zoek naar een nieuw bestuurslid die het algemeen secretariaat zal gaan beheren. Ik zal eerlijk zijn, we hebben reeds enkele kandidaten gepolst, maar niemand heeft toegezegd. Daarom een korte functie-inhoud:

·        Het beheren van de clubmail;
·        Bijwonen en notuleren van ± 6 bestuursvergaderingen per jaar en 1 jaarvergadering;
·        Jaarverslag maken;
·        Let op, het wedstrijdsecretariaat is apart en valt niet onder het algemeen secretariaat;
·        Het is niet nodig om korfbalkennis te hebben.

Bij deze roep ik jullie op om na te denken over deze functie. Het kan ook zijn dat wij iemand over het hoofd zien die heel geschikt zou zijn. We zouden het fijn vinden als je ons dan tipt, zodat wij deze persoon kunnen benaderen.

Ik vond het vooral heel gezellig om in het bestuur te zitten en kan het daarom iedereen van harte aanbevelen!
Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar odc.asten@knkv.net of bel me even.

Rian Maas