Slordig ODC wint eerste zaal wedstrijd

Op zondag 24-11 mocht ODC aantreden, voor de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie, in Groesbeek tegen De Horst. Een onbekende tegenstander, die vorig jaar gepromoveerd is vanuit de Overgangsklasse. Op papier zou dit een makkelijke middag moeten worden voor ODC, maar toch is het altijd weer even wennen aan de zaal, het spel en natuurlijk de schotklok.

ODC begon slecht aan de wedstrijd, speelde rommelig en kwam zelfs niet tot goede kansen. Uiteindelijk was De Horst niet bij machte om hier gebruik van te maken. Er werd weinig gescoord aan beide kanten, waardoor er na een kwartier spelen een stand van 2-2 op het scorebord stond. Uiteindelijk wist ODC voor rust toch nog een aantal doelpunten te maken, ruststand: 2-7.

ODC hoopte in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen, maar helaas bleef de wedstrijd rommelig en was het niveau te laag. De Ommels/Heusdense dames reageerden slecht op de verdedigende keuzes van de tegenstander. Daarnaast was het scoringspercentage ver onder de maat. Verdedigend werd er slecht gecommuniceerd en viel vaak de concentratie weg. Een weinig aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek van ODC kabbelde voort tot het eind. Zonder goed te korfballen is de overwinning echter geen moment in gevaar geweest. De scheidsrechter floot af bij een stand van 7-13.

Volgende week speelt ODC de eerste thuiswedstrijd. Er staat na een aantal jaar weer een derby op het programma. De tegenstanders is DAKOS. De wedstrijd wordt gespeeld om 16.20 uur in De Schop in Asten. Ook deze tegenstander komt over vanuit de Overgansklasse.