ODC pakt punten tegen Korfrakkers en Altior

Op donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Altior uit Heeswijk Dinther op het programma. Vooraf werd besproken dat er genoeg mogelijkheden zouden liggen tegen dit team, maar dat er goed omgegaan moest worden met het fysieke spel van Altior. En juist daar waren de dames van ODC niet tegen opgewassen. De scheidsrechter liet veel toe, waardoor het, ook door de slechte weersomstandigheden, nooit een mooie wedstrijd was. ODC moest constant in de achtervolging, er werd niet goed omgegaan met de verdedigende weerstand van de dames uit Heeswijk en kansen werden niet benut. Gelukkig had ook Altior moeite met de afronding. Er werd gerust met een stand van 5-6 op het scorebord.
Na rust wist Altior een gaatje te slaan, wat ze tot 10 minuten voor tijd vol wisten te houden: 5-8. ODC zette nog één keer aan en wist zelfs 1 minuut voor tijd door een benutte vrije worp op voorsprong te komen: 8-9. Altior maakte dankbaar gebruik van een warrige beslissing van de scheidsrechter en zo werd de wedstrijd afgesloten met een gelijkspel: 9-9.

Op zaterdag ging ODC op bezoek bij landskampioen van het afgelopen seizoen; De Korfrakkers uit Erp. Door wat verschuivingen in dat team waren er zeker kansen om de punten mee naar Ommel/Heusden te nemen. ODC begon scherp aan de wedstrijd, had verdedigend de organisatie op orde en stond na een kwartier spelen terecht op een 1-5 voorsprong. Helaas kwam er daarna de klad in. Er werd niet meer geduldig gezocht naar de juiste kans en verdedigend werden persoonlijke fouten afgestraft door de tegenstander. Hierdoor werd er gerust met een 4-6 voorsprong.

Na rust een zelfde spelbeeld. ODC rechtte de rug en wist wederom de voorsprong uit te bouwen tot 6-10. De Korfrakkers gaf zich echter niet gewonnen en wist 1 minuut voor tijd zelfs langs zij te komen: 10-10. Dankzij een raak afstandsschot van Elke van de Mortel in de laatste minuut, ging ODC uiteindelijk toch terecht met de overwinning naar huis: 10-11.

Komende week staan er weer twee wedstrijden op de planning. Op donderdag mag ODC in de derde ronde van de Beker naar Rosolo in Reusel. Een bekende tegenstander voor ODC, waar nog nooit van werd gewonnen. Aan de resultaten van Rosolo is te zien dat zij hun draai nog niet helemaal gevonden hebben, dus wellicht liggen er deze keer wel kansen voor ODC. Mocht ODC de wedstrijd winnen, dan zal de kwartfinale pas gespeeld worden na de zaalcompetitie.

Op zondag 6 oktober komt Be-Quick uit Nuland naar Heusden. Ook tegen dit team werden de afgelopen meerdere wedstrijden gespeeld. Ook met wisselende resultaten. Op dit moment hebben de dames uit Nuland evenveel punten als ODC, dus degene die er met de winst vandoor gaat zal de koploper worden van De Topklasse.