ODC hervat zaalcompetitie met winst tegen Heumen

KV ODC startte 2020 met een thuiswedstrijd tegen SV Heumen. Een bekende tegenstander voor de Ommels/Heudense dames. In de voorbereiding werd dus ook gericht getraind op de tegenstander. Heumen is ontzettend zuiver op het afstandsschot en schiet vaak zonder een afvang. Dit maakt het lastig te verdedigen. Toch had ODC het tactisch plan klaar en ging het er vanuit dat er zeker mogelijkheden waren om de punten binnen te halen.

ODC maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar hierna bleef de stand gelijk opgaan tot 5-5. Het was Heumen dat als eerste een gaatje wist te slaan: 5-8, maar dit wist ODC direct weer te dichten: 8-8. Hierna was de wedstrijd qua scoreverloop weer in evenwicht. ODC wist in het ene vak veel druk te leggen op de puntaanvalster, maar daardoor kwamen andere dames te vaak in een scoringspositie. Aanvallend hadden de Ommels/Heusdense dames moeite met de beslissingen van de scheidsrechter en speelde het niet de juiste mensen uit. Toch kon ODC nog voor rust een gaatje slaan: 14-11.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Heumen wist mee te scoren, maar ODC maakte op de juiste momenten de kansen af, waardoor de voorsprong werd behouden. Toch waren het de Heumense dames die de spanning terugbrachten in de wedstrijd. ODC wist de kansen niet meer te benutten en Heumen deed dit wel: 17-16. Met nog 8 minuten op de klok zette ODC nog één keer aan en wist het, het beslissende gaatje te slaan: 19-16. Hierna speelde ODC de wedstrijd geduldig uit. Beide team wisten nog één maal te scoren, wat een eindstand van 20-17 betekende. De Ommels/Heusdense dames hebben er hard voor gewerkt, maar er werd verdiend gewonnen. Ook was het fijn dat Jilke van de Mortel na een half jaar blessureleed weer haar minuten kon maken!

Volgende week staat de topper tegen KV Rooi op het programma. Rooi is op dit moment de koploper in de Hoofdklasse, ODC volgt op twee punten. Een cruciale wedstrijd dus om de bovenste plek. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd op het veld in een gelijke stand. ODC zal zich op moeten maken voor een lastige pot en zal zich van haar beste kant moeten laten zien. De wedstrijd wordt om 16.20 uur gespeeld in sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode.