ODC 1 wint eerste competitiewedstrijd tegen SPES

Op zondag 22 september stond voor het vaandelteam van ODC de eerste competitiewedstijd op het programma.
ODC speelt dit seizoen wederom op het hoogste niveau van het dameskorfbal, De Topklasse. Met een andere samenstelling binnen het team werden er in de voorbereiding wisselende resultaten behaald. Van een aantal simpele overwinningen, tot moeizame wedstrijden waarin duidelijk werd dat er nog werk aan de winkel zou zijn. Afgelopen donderdag werd er, in de tweede ronde van het bekertoernooi, tegen Overgangsklasser Bladella een simpele overwinning behaald. Na een uur stond er een overtuigende stand van 12-25 op het scorenbord.
Gisteren zou echter blijken waar het team zou staan in de eerste echte krachtmeting tegen SPES uit Milsbeek. Het eerst doelpunt was voor de thuisspelende ploeg, maar in het vervolg van de wedstrijd waren het de dames uit Ommel/Heusden die steeds voorop gingen in de score. Het lukte echter niet om het gat groter te maken dan 2 doelpunten. Er werd gerust met een stand van 6-7 in het voordeel van ODC.

In de tweede helft ging ODC duidelijk beter om met de kansen en kon ook verdedigend meer druk geven aan de tegenstander. Dit resulteerde na 20 minuten in een stand van 9-14. Het laatste deel van de wedstrijd kon gecontroleerd uitgespeeld worden, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eindstand: 12-17.

Komende week staat er op donderdag 26-09 een inhaalwedstrijd tegen Altior op het programma. Altior is een oude bekende, waar ODC vaak lastige wedstrijden tegen heeft gespeeld, de laatste confrontaties eindigden in een overwinning voor de Ommels/Heusdense dames. Onderschatting mag er echter niet zijn.

Op zaterdag 28-09 mag ODC op bezoek bij De Korfrakkers in Erp. Gezien de behaalde resultaten van deze ploeg is te zien dat ook zij nog zoekende zijn. Zolang ODC uitgaat van de eigen krachten is dus ook hier een goed resultaat mogelijk.