ODC 1 speelt gelijk tegen KV Rooi

Op zondag 13 oktober mocht ODC aantreden tegen koploper KV Rooi in Sint-Oedenrode. KV Rooi is de promovendus in de poule en staat dus zeer verrassend aan kop. Om bovenin mee te blijven draaien is het voor ODC dus van belang de punten mee naar huis te nemen. Op een slecht veld en met flink wat wind zou blijken dat de doelpunten vandaag schaars zouden zijn.

KV Rooi ging fel van start en wist lange aanvallen op te zetten. De Ommels/Heusdense dames gingen niet goed om met de ruimte die het kreeg van Rooi en waren vaak na 1 schot de bal alweer kwijt. Toch viel, pas na 15 minuten, het eerste doelpunt van de wedstrijd in het voordeel van ODC. Het waren de Rooise dames die voor rust nog 2 keer wisten te scoren, 2-1.

In de tweede helft wist ODC de aanvallen langer te maken en beter te zoeken naar de juiste kans. De scheidsrechter liet veel toe, waardoor het korfballend niet mooier werd. ODC wist voor het eerst een gaatje te slaan van 2 doelpunten. 2-4. In de eerstvolgende aanval wist KV Rooi dit verschil weer terug te brengen tot 3-4. Tot het laatste fluitsignaal werden door beide teams stevige duels aangegaan en door het weinig scoren van doelpunten bleef het tot het eind spannend. ODC wist de voorsprong te behouden, 4-5, maar KV Rooi kon net voor tijd nog gelijkmaken. Hierdoor eindigde deze, weinig attractieve wedstrijd, in ene gelijkspel: 5-5. ODC heeft nu 2 punten minder dan KV Rooi, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week reist ODC af naar Heeswijk-Dinther. De Ommels/Heusdense dames hebben nog wat goed te maken tegen Altior. De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel; 9-9. Het was niet te beste wedstrijd van ODC dit seizoen en het stond zelfs bijna de gehele wedstrijd op achterstand. Door een eindspurt konden de dames er nog een gelijkspel uit slepen. Zondag zal ODC geduldig op zoek moeten naar de kansen en verdedigend de druk hoog moeten houden. Als dit lukt, dan moet het zeker mogelijk zijn de twee punten mee naar huis te nemen.