ODC 1 al vijf wedstrijden ongeslagen!

Op zondag 1 oktober stond er voor ODC 1 een topper op het programma. Na 4 wedstrijden stonden zij alleen bovenaan en mochten zij het opnemen tegen de gedeeld nummer 2 in de hoofdklasse; Heumen 1. Dat deze wedstrijd er eentje zou zijn waarin gestreden moest worden, werd al snel duidelijk..

De score werd geopend door de uitploeg, maar hier had ODC een antwoord op, 1-1. Bij een tussenstand van 4-5 leek het nog gelijk op te gaan, maar simpele kansen wist ODC niet af te maken. Heumen was, zoals verwacht, goed op schot en kon zelfs uitlopen tot een 4-10 voorsprong. ODC had de gehele eerste helft geen grip op de vrije worpen van Heumen en ook hierin waren zij trefzeker en liet ODC het liggen. Met een verschil van 6 doelpunten was het voor ODC zaak om het gat kleiner te maken en bij een stand van 6-10 leek het erop dat dit ging lukken. Toch waren het de korte aanvallen en individuele fouten die ervoor zorgden dat niet ODC, maar Heumen tot scoren kwam. Er werd met een 7-12 stand de kleedkamers ingegaan.

In de tweede helft leek er een knop om te zijn gegaan bij de Ommelse/Heusdense dames. Door tactische aanwijzingen en wissels vanuit de kant kwam ODC langzaam terug in de wedstrijd. Met een stand van 10-13 leek Heumen minder gemakkelijk te kunnen scoren dan voorheen. ODC hield het verdedigend goed dicht en onderbrak de aanvallen van Heumen snel.  20 minuten voor tijd scoorde Heumen de 12-15, wat achteraf hun laatste doelpunt zou zijn. Beide ploegen wisten in de periode hierna 10 minuten lang niet te scoren, maar ODC pakte als eerst het initiatief. Zes minuten voor het einde wist ODC terug te komen tot 15-15 en hiermee was er voor het eerst in de wedstrijd een gelijke stand op het scorebord te zien.
De thuisploeg wist dat het nog niet klaar was en zocht geduldig naar de juiste kans, het was nu of nooit. Waar Heumen geen antwoord meer had op een sterk verdedigend ODC, wist ODC één minuut voor tijd haar eerste voorsprong te pakken, 16-15. Het publiek naast de lijn ging los en ook ODC schreeuwde het uit toen het eindsignaal klonk. Een groot gedeelte van de wedstrijd liep ODC achter de feiten aan, maar het is de eindstand die uiteindelijk telt.

Op zondag 8 oktober speelt ODC 1 uit in Leunen om 13.00 uur tegen Oranje-Wit. Oranje-Wit staat op dit moment op de derde plaats, drie punten onder ODC.