Geconcentreerd ODC niet in problemen tegen BeQuick

Op zondag 27 oktober stond de volgende belangrijke wedstrijd voor ODC 1 op het programma. Be Quick uit Nuland kwam op bezoek. De belangen van beide teams waren vooraf duidelijk. Bij winst zou ODC de eerste helft van de veldcompetitie afsluiten als koploper, met een gelijk aantal punten als KV Rooi. Ook zou een gat geslagen worden met nummer 3, Be Quick. Bij verlies, zou de tegenstander van vandaag de Ommels/Heusdense dames weer tot op één punt naderen. ODC zou vandaag dus een belangrijke stap kunnen zetten richting de kruisfinales, daarvoor is een plek bij de eerste 2 op de ranglijst nodig.

ODC startte furieus en stond binnen no-time met 4-0 voor. Be Quick werd overrompeld en kon pas na 10 minuten het eerste doelpunt scoren. In het vervolg van de eerste helft bleef ODC geconcentreerd korfballen. Verdedigend werden afspraken nagekomen en aanvallend werden de juiste kansen gepakt. Be-Quick wist de korf nu ook wat beter te vinden en tot 10-5 bleef de score gelijk opgaan. Kort voor rust wisten de Ommels/Heusdense dames het gaatje nog iets groter te maken door mooie aanvallen te belonen met doelpunten. Er werd gerust met een stand van 13-6.

In de tweede helft duurde het even bij ODC voordat de doelpunten weer wilden vallen. Maar doordat de verdediging prima stand hield en ODC de aanvallen lang kon aanhouden hielden ze de wedstrijd onder controle. Na 10 minuten in de tweede helft vielen toch de eerste doelpunten in het voordeel van ODC: 15-6. Be-Quick zetten nog één keer aan en probeerde de wedstrijd nog te kantelen, maar bij ieder tegendoelpunt wist ook ODC weer te scoren. De laatste 3 doelpunten van de wedstrijd waren voor de dames uit Nuland, maar dit was veel te laat om nog voor de overwinning in aanmerking te komen. De scheidsrechter, die een uitstekende wedstrijd leidde, floot af met een terechte en mooie overwinning voor de dames van ODC: 19-13.

Door de overwinning ligt ODC op koers voor de kruisfinales, met nog 4 wedstrijden te spelen heeft het alles in eigen hand. Echter mag geen enkele tegenstander onderschat worden en zullen er in het vervolg van de veldcompetitie, na de zaalcompetitie, nog enkele spannende wedstrijden gespeeld worden. ODC mag zich nu eerst 2 weken voorbereiden op de zaalcompetitie. ODC speelt in de zaal één niveau lager. In de Hoofdklasse mag het laten zien of de ervaring die opgedaan is op het veld meegenomen kan worden in de zaal. Na enkele oefenwedstrijden zal de competitie weer van start gaan op zondag 17 november.