Aangescherpte richtlijnen: géén toeschouwers toegestaan komende periode

Wij hebben kennis genomen van de additionele maatregelingen, die het kabinet op maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 18.00 uur en worden na enkele weken geëvalueerd.

Wat betekent dit voor onze vereniging?

  • Tot de evaluatie van de maatregelen is het niet toegestaan om als toeschouwer aanwezig te zijn op het sportpark en sportkantines zijn gesloten.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd mits ze de 1,5 meter regeling in acht nemen.
  • Bij thuiswedstrijden vallen chauffeurs (ouders die pendelen tussen Heusden en Ommel) niet onder teambegeleiding. Zij worden gezien als toeschouwer en mogen dus niet blijven kijken.
  • Het is niet toegestaan dat sporters na hun wedstrijd op het sportpark blijven om een andere wedstrijd te kijken.

Het KNKV wijst korfbalverenigingen en supporters op hun verantwoordelijkheid om hier vanaf dinsdag 18.00 uur gehoor aan te geven.

Over verdere consequenties van het totaalpakket aan nieuwe maatregelen is het KNKV in overleg met NOC*NSF. Het KNKV komt zo spoedig mogelijk met een nadere reactie. Waarna wij vanuit ODC een update zullen geven.

29 september 2020