ODC speelt gelijk in een spannende thriller tegen Swift

Afgelopen zondag nam ODC het op tegen het inmiddels bekende Swift. Uit een eerder duel en een oefenwedstrijd konden de Ommelse/Heusdense de winst niet naar zich toetrekken, maar kansen waren daar zeker. Al snel nam de uitploeg het voortouw door twee maal in de beginfase een voorsprong te nemen. De thuisploeg wist de stand gelijk trekken tot 4-4 en 8-8. Aan het einde van de eerste helft scoorden de dames uit Velden nog twee doelpunten, waardoor er werd gerust met een stand van 8-10.

ODC wist via een wissel het gat weer kleiner te maken, maar ook Swift bleef scoren. Met nog vijf minuten op het scorebord hadden de rood-zwarten de stand wederom gelijk weten te trekken via twee doelpunten van een uitblinkende Vera Janssen. Het was nu belangrijk om geen gekke dingen te doen en te zorgen dat Swift hier een puntje zou achterlaten. In de laatste minuut nam weliswaar de spanning en strijdlust de overhand, maar Loes Berkers gooide koeltjes een afstandsschot door de mand, 16-15. Een halve minuut alles dichthouden en er zouden zelfs twee punten kunnen worden behaald. Helaas mocht het niet zo zijn. Een volgens de scheidsrechter geziene overtreding, leidt tot een vrije worp voor de uitploeg. Swift wist deze vrije worp te benutten, waardoor de eindstand na een hele spannende wedstrijd eindigt in een gelijk spel, 16-16.