ODC 1 net langs Oranje-Wit

ODC 1 trad in de laatste wedstrijd van 2019 aan tegen Oranje-Wit. Een lastig te bespelen ploeg, die het fysieke spel niet uit de weg gaat. In een oefenwedstrijd, eerder in het seizoen, ging de overwinning naar de dames uit Leunen. De Ommels/Heusdense dames wisten echter wel dat er vandaag voldoende mogelijkheden waren om de punten mee naar huis te nemen. Er zou wel weer als team gekorfbald moeten worden. Daar ontbrak het vorige week aan in de verloren wedstrijd tegen SV Melderslo (13-20).

ODC startte scherp. Verdedigend had het de focus en kon de aanvallen van Oranje-Wit vaak na 1 doelpoging alweer onderbreken. Aanvallend werden de juiste dames uitgespeeld en door een goede rebound en het blijven raken van de korf liep ODC snel uit naar een 1-6 voorsprong. Hierna stokte helaas de score, wat Oranje-Wit de kans gaf om terug te komen in de wedstrijd. Dit resulteerde in een ruststand van 6-8.

De Ommels/Heusdense dames kwamen niet sterk uit de rust. Aanvallen waren te kort, de passing was onzuiver en de doelpunten vielen niet meer. Oranje-Wit kreeg het vertrouwen dat er wat te halen viel en kwam zelfs op voorsprong: 10-9. ODC had een Time-Out nodig om alle hoofden weer in dezelfde richting te krijgen. Het rechtte de rug en zette nog een keer flink aan. Dit had direct resultaat. Het spel werd weer beter, de focus was terug en er stond weer echt een team. Door 4x achter elkaar te scoren, was ook de verdiende voorsprong weer terug: 10-13. Oranje-Wit wist nog 1x terug te komen, 11-13. Anne-Cato Wijnen scoorde 1,5 minuut voor tijd de bevrijdende 11-14. ODC wist de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, waardoor dit ook de eindstand was.

ODC kijkt terug op een goede start van het seizoen 2019/2020. Met een koppositie in het buitenseizoen en een derde plaats in de zaalcompetitie heeft het alles in eigen hand om na de kerstvakantie te blijven vechten voor een kampioenschap. ODC hervat de competitie op zondag 12 januari met een thuiswedstrijd tegen SV Heumen. De wedstrijd start om 15.15 en wordt gespeeld in De Schop in Asten.